Matematică
robirobi201
2024-04-03 19:41:39
Intr-un camion s-au incarcat 6 lazi cu mere a cate 70 kilograme fiecare si 8 lazi cu pere a cate 60 kilograme fiecare,pentru a fi repartizate la 4 cantine. Ce cantitate de fructe a primit fiecare cantina?(scrie rezolvarea sub forma unui exercitiu)
Răspunsuri la întrebare
andratache
2024-04-04 00:17:56

[(6x70)+(8X60)]:4=(420+480):4=900:4=225 kg a primit fiecare cantina

MaryCrys443
2024-04-04 00:19:11

(6x70+8x60) :4 = 6x70=420(kg mere) 8x60=480(kg pere) 420+480=900(kg fructe) 900 : 4=225(kg fructe primite de o cantina)

Adăugați un răspuns